Visumvrij reizen naar Italië: nu open voor 64 landen, stimuleert economie en culturele uitwisseling

In een recente ontwikkeling breidt het nieuwe visumbeleid van Italië zich uit naar 64 landen, waaronder leden van het Schengengebied, de VS en het VK.

Italië wil de toegang gemakkelijker maken, diverse bezoekers aantrekken en de economie stimuleren door middel van toerisme. Het land telde in 2023 meer dan 134 miljoen toeristen met ongeveer 450 miljoen overnachtingen.

In maart 2024 meldden Italiaanse accommodaties ongeveer 8,1 miljoen aankomsten van zowel binnenlandse als internationale toeristen.

De Italiaanse reisindustrie kende groei in 2024, ondanks de economische verschillen tussen de regio’s.

Landen die visumvrij naar Italië kunnen reizen

Albanië, Andorra, Antigua en Barbuda, Argentinië, Australië, Bahama’s, Barbados, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Brunei, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominica, Oost-Timor, El Salvador en Frankrijk.

Georgië, Grenada, Guatemala, Honduras, SAR Hongkong, Israël, Japan, Kiribati, Kosovo, SAR Macau, Maleisië, Marshalleilanden, Mauritius, Mexico, Micronesië, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nauru, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noord-Macedonië, Palau, Panama, Paraguay en Peru.

Saint Christopher (Saint Kitts) en Nevis, Saint Lucia, Servië, Samoa, Seychellen, Singapore, Salomonseilanden, Zuid-Korea, Saint Vincent en de Grenadines, Taiwan, Tonga, Trinidad en Tobago, Tuvalu, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Uruguay, Vanuatu en Venezuela.

Italië wacht

De levendige festivals en evenementen in Italië trekken toeristen van over de hele wereld en bieden unieke mogelijkheden om de rijke culturele tradities te verkennen.

De reisindustrie in Italië heeft in 2023 een sterke groei doorgemaakt en een injectie van 215 miljard euro in de nationale economie gegeven. In 2023 werden er ongeveer 185.000 banen gecreëerd in de sector, en de internationale uitgaven stegen met 19% tot €51,4 miljard.

De dienstensector, waaronder toerisme, bankwezen en detailhandel, is van vitaal belang voor de economische gezondheid en groei van Italië.

In het eerste kwartaal van 2024 werd er €330 miljoen geïnvesteerd in de prestigieuze vakantiebestemmingen en kunststeden van Italië, wat de economische groei in de dienstensector stimuleert.

Deze strategische stap – meer landen voor visumvrije toegang – vereenvoudigt de reislogistiek en positioneert Italië als een gastvrije bestemming, verrijkt haar culturele tapijt en stimuleert de economische vitaliteit.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *